Om Solsiden
About Solsiden

I 1993 sto mannen bak Solsiden Restaurant, Lars Jon Amundsen, for første gang i det nedlagte såpekokeriet i skur 34 på Akershusstranda.

Sjømatentusiasten skulle arrangere Oslos første Skjell- og Skalldyrfestival og trengte strøm, men møtet med de rå lokalene satte tankene i gang, og ideen om en førsteklasses sjømatrestaurant i rustikke omgivelser var født.

Konseptet «Casual upscale» hadde Amundsen opplevd på Sam's Cafe i Tiburon, favorittrestauranten fra tiden på San Francisco-kysten. Smaken av kråkeboller, skjell og skalldyr hadde han med seg fra «Plateau des Fruits de Mer»-restaurantene i Paris, og lukten av grillet fisk fra restaurantene rundt Vigo på Galicia-kysten.

Kombinasjonen av Amundsens erfaring med restaurantdrift – han startet Oslos første sushi-bar på Skillebekk i 1987 – og beliggenheten på Akershusstranda med utsikt over Oslofjorden gjorde restauranten til en umiddelbar suksess. 

30 år senere samler han fremdeles noen av landets flinkeste, mest arbeidsomme og livsglade kokker og servitører til en fire måneders hektisk sommersesong. Fokus er som alltid på kvalitet, og på å gi våre gjester enn unik opplevelse av mat og vin.

Bon Appétit!

In 1993, Lars Jon Amundsen set foot in the abandoned soap factory in shed 34 on Akershusstranda for the first time.

The seafood enthusiast was responsible for arranging Oslo's first Shells and Shellfish Festival and needed electrical power, but the encounter with the rough premises set his mind spinning and the idea of a premier seafood restaurant in rustic surroundings was born.

The concept of "casual upscale" had Amundsen experienced at Sam's Cafe in Tiburon, his favorite restaurant from his days in San Francisco. The taste of sea urchins, shellfish he brought with him from "Plateau des Fruits de Mer"-restaurants in Paris, and the smell of grilled fish from restaurants around Vigo on the Galicia coast.

The combination of Amundsen's experience in restaurant operations - he started Oslo's first sushi bar in Skillebekk in 1987 - and Solsiden's location on Akershusstranda overlooking the Oslo fjord, made the restaurant an instant success.

30 years later he still gathers some of the country's finest, most hardworking and spirited chefs and waiters to a four-month hectic summer season. The focus is as always on quality and on providing our guests with a unique experience.

Bon Appétit!