Solsiden_MG_7372_hi-res.jpg
Solsiden_MG_7512_hi-res.jpg
Solsiden_MG_7664_hi-res.jpg
Solsiden_MG_7079_hi-res.jpg
Solsiden_MG_9792_Hi-res_crop_web.jpg
Solsiden_MG_7372_hi-res.jpg

Om Solsiden / About Solsiden


SCROLL DOWN

Om Solsiden / About Solsiden


Om Solsiden
About Solsiden

I 1993 sto mannen bak Solsiden Restaurant, Lars Jon Amundsen, for første gang i det nedlagte såpekokeriet i skur 34 på Akershusstranda.

Sjømatentusiasten skulle arrangere Oslos første Skjell- og Skalldyrfestival og trengte strøm, men møtet med de rå lokalene satte tankene i gang, og ideen om en førsteklasses sjømatrestaurant i rustikke omgivelser var født.

Konseptet «Casual upscale» hadde Amundsen opplevd på Sam's Cafe i Tiburon, favorittrestauranten fra tiden på San Francisco-kysten. Smaken av kråkeboller, skjell og skalldyr hadde han med seg fra «Plateau des Fruits de Mer»-restaurantene i Paris, og lukten av grillet fisk fra restaurantene rundt Vigo på Galicia-kysten.

Kombinasjonen av Amundsens erfaring med restaurantdrift – han startet Oslos første sushi-bar på Skillebekk i 1987 – og beliggenheten på Akershusstranda med utsikt over Oslofjorden gjorde restauranten til en umiddelbar suksess. 

30 år senere samler han fremdeles noen av landets flinkeste, mest arbeidsomme og livsglade kokker og servitører til en fire måneders hektisk sommersesong. Fokus er som alltid på kvalitet, og på å gi våre gjester enn unik opplevelse av mat og vin.

Bon Appétit!

In 1993, Lars Jon Amundsen set foot in the abandoned soap factory in shed 34 on Akershusstranda for the first time.

The seafood enthusiast was responsible for arranging Oslo's first Shells and Shellfish Festival and needed electrical power, but the encounter with the rough premises set his mind spinning and the idea of a premier seafood restaurant in rustic surroundings was born.

The concept of "casual upscale" had Amundsen experienced at Sam's Cafe in Tiburon, his favorite restaurant from his days in San Francisco. The taste of sea urchins, shellfish he brought with him from "Plateau des Fruits de Mer"-restaurants in Paris, and the smell of grilled fish from restaurants around Vigo on the Galicia coast.

The combination of Amundsen's experience in restaurant operations - he started Oslo's first sushi bar in Skillebekk in 1987 - and Solsiden's location on Akershusstranda overlooking the Oslo fjord, made the restaurant an instant success.

30 years later he still gathers some of the country's finest, most hardworking and spirited chefs and waiters to a four-month hectic summer season. The focus is as always on quality and on providing our guests with a unique experience.

Bon Appétit!

Solsiden_MG_7512_hi-res.jpg

Lars Jon Amundsen / Owner


Lars Jon Amundsen / Owner


 

"Solsiden's success is based on its concepts and logistics. We never compromise on quality and service."

Lars Jon Amundsen
Owner

 
Solsiden_MG_7664_hi-res.jpg

Presseomtale / Reviews


Presseomtale / Reviews


Presseomtale
Reviews

 
 

Godt.no (2023)

«Et godt sted å være i sommer»
Les omtalen

 

Aftenposten (2022)

«Et sikkert kort for en god sjømatkveld» Les omtalen

 

Dagens Næringsliv (2018)

«Alltid moro og sjarmerende på Solsiden» Les omtalen

 

Dagens Næringsliv (2017)

«Lykkebrus med utsikt til Aker Brygge»
Les omtalen

 

Dagens Næringsliv (2013)

«Solid på Solsiden. Det eneste som er utrygt på Solsiden, er været» Les omtalen

 

Dagbladet (2013)

«Livet er godt på riktig side av fjorden» Les omtalen

 

Godt.no (2019)

«Oslosommeren på sitt triveligste» Les omtalen

 

Aftenposten (2018)

«Et av Oslos hyggeligste spisesteder» Les omtalen

 

Aftenposten (2016)

«Ingen skygge over Solsiden»
Les omtalen

 

Aftenposten (2013)

«Denne restauranten bør bli stamstedet til alle i Oslo. Solsiden har holdt stilen i 20 år» 
Les omtalen

 

Dagens Næringsliv (2012)

«Og Solsiden går sin gang»
Les omtalen

 

Aftenposten (2019)

«Solsiden imponerer» Les omtalen

 

Aftenposten (2017)

«Livet er herlig på Solsiden»
Les omtalen

 

Dagens Næringsliv (2015)

«Solsiden er blant Oslos beste sjømatrestauranter»
Les omtalen

 

Fredagspuls (2013)

«Her får du Oslos beste sjømat»
Les omtalen

 

Oslopuls (2012)

«Fiskelykke, 5 stjerner»
Les omtalen

Solsiden_MG_7079_hi-res.jpg

Pressebilder / Press photo


Pressebilder / Press photo


Pressebilder
Press photo

Bruk gjerne disse bildene, men husk å kreditere Solsiden Restaurant / Foto: Thomas Ekström.
Feel free to use our pictures, but remember to credit Solsiden Restaurant / Photo: Thomas Ekström.

Solsiden_MG_9792_Hi-res_crop_web.jpg

Kontakt / Contact


Kontakt / Contact